Bryllup: Hvordan finne beste forbrukslån og oppnå drømmebryllupet

Skal man gifte seg, er det ikke alltid man er forberedt på de mange kostnadene et bryllup innebærer. I slike tilfeller er det greit å kunne finansiere drømmebryllupet med lånte midler, dersom man ikke har egne oppsparte midler. Hos banker som Hegrasparebank kan man ta opp et smålån eller forbrukslån som dekker kostnadene.

Som regel kan man velge nedbetalingstid selv, innenfor visse rammer, noe som gjør lånet ganske fleksibelt. Og har man bedre økonomi en måned, er det ingenting i veien for å betale fortere ned på lånet. Hos Hegrasparebank kan man låne fra 10 000 kroner til 500 000 kroner til bryllupet, noe som burde dekke det meste.

Bryllup koster mye

Det er ingen hemmelighet at det å gifte seg kan være en dyr affære, noe også Aftenposten har sett nærmere på. For det første koster brudeparets antrekk ofte noen tusen kroner, og spesielt dersom bruden har sett ut en dyr designerkjole, matchende sko og en diamantbelagt tiara. I tillegg til dette koster ringene en del.

Og så var det selve bryllupet, da. Her må man regne med at det går noen tusen kroner, spesielt om man skal ha en stor fest med mange inviterte gjester. Kanskje festen skal avholdes i et leid lokale? Velger man et herskapshus kan dette fort bli dyrt. Man skal også leie inn underholdning, catering og kjøpe blomster m.m.

Slik finner man det beste forbrukslånet til bryllup

Før man søker om lån til å finansiere drømmebryllupet sitt, kan det lønne seg å gjøre litt research. Sjekk hva slags lånebetingelser de forskjellige bankene tilbyr, og søk deretter lån hos flere. Dermed kan man takke ja til det beste tilbudet. For å finne det beste forbrukslånet kan man for eksempel sjekke billigeforbrukslån.no/beste-forbrukslån/ sin oversikt, der flere banker vurderes.

Når man skal vurdere hvorvidt et lån er bra eller ikke, gjelder det å se på både nominell og effektiv rente, som selvfølgelig bør være lavest mulig. Jo lavere renter lånet har, desto lettere blir det å betale tilbake grunnet lavere lånekostnader. I tillegg bør man sjekke nedbetalingstiden. Husk at lang nedbetalingstid som regel er dyrere i lengden.

Hvor mye man bør låne varierer

Det er store forskjeller på hvor mye nordmenn svir av på bryllupet sitt. Det beste er selvfølgelig å ta opp minst mulig i forbrukslån, da dette er lån med relativt høy rente. Man kan enkelt redusere kostnadene for bryllupet sitt ved å kjøpe brukt brudekjole eller ved å leie smoking. Man kan også lage bryllupsinvitasjonene selv, istedenfor å bestille dem.

Andre tiltak for å få ned kostnadene til bryllupet, er å lage maten selv fremfor å bruke dyre cateringselskaper. Og istedenfor å ha bryllupsfesten i et dyrt lokale, kan man kanskje ha festen i hagen hjemme – dersom været tillater det. Regner det, kan man alltids slå opp et partytelt. Reduksjon av kostnader er smart om man vil låne mindre.

Alternativer til forbrukslån

Vil man ikke gi slipp på drømmebryllupet, og samtidig ikke vil finansiere alt gjennom et forbrukslån, finnes det alternativer. Man kan for eksempel vurdere å ta opp et privat lån, dersom det er noen nære venner eller slektninger som kan hjelpe til. Et annet alternativ er å bruke oppsparte midler, men dette er ikke alltid like aktuelt.

Ellers kan man selvfølgelig spørre sjefen om det er mulig å ta noen ekstravakter eller å jobbe litt overtid. Dette kan gi brudeparet litt mer å rutte med i en økonomisk trang situasjon. Man kan også vurdere å utsette bryllupet, og slik spare opp det beløpet som trengs for å finansiere den store dagen.

Konklusjon

  • Bryllup er ofte dyre
  • Finansiering av bryllup med forbrukslån er ofte en god løsning
  • Finn det beste lånet ved å sammenligne ulike lånetilbud og -betingelser

Uansett om man planlegger et stort bryllup med hundrevis av gjester, eller et enkelt, lite bryllup med kun de nærmeste, kan det å gifte seg være en dyr ekstrakostnad. Har man ikke et budsjett som takler utgiften, kan det være greit å ta opp et forbrukslån. Finn det billigste forbrukslånet med de laveste rentene!